Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заблоковано механізм з легалізації грошових коштів для представників міжнародних хакерських угруповань (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора проведено масштабну багаторівневу спецоперацію із блокування діяльності осіб, які надавали послуги з легалізації грошових коштів в особливо великих розмірах для представників міжнародних транснаціональних хакерських угруповань.

Спецоперація здійснювалася кіберфахівцями СБУ на виконання запиту компетентного органу Сполучених Штатів Америки про надання правової допомоги, у рамках міжнародного співробітництва.

Під час розслідування встановлено, що група осіб, маскуючись під різними нік-неймами в мережі Darknet, використовували розгалужену мережу підставних осіб, фінансових сервісів та проводили складні операції з легалізації злочинних доходів в інтересах кіберзлочинців.

У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями виявлено та припинено протиправний механізм створення, використання та збуту саморобних програмно-апаратних засобів, на які зловмисники заздалегідь прописували шкідливе програмне забезпечення. З його допомогою вони отримували доступ до цифрових гаманців жертв з метою подальшого приховуваного викрадення з них криптовалют.

Наразі здійснюється аналіз великого обсягу вилученої інформації для притягнення до кримінальної відповідальності іноземних замовників махінацій.