Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забруднення ґрунтів нафтопродуктами на Закарпатті товариством, пов’язаним з депутатом, підозрюваним в держзраді - судитимуть головного інженера товариства

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо головного інженера ТОВ «Прикарпатзахідтранс» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Слідством встановлено, що обвинувачений у 2018-2019 роках не здійснив належний контроль при проведенні демонтажних робіт підземних резервуарів нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» і не забезпечив своєчасного знешкодження й утилізації небезпечних відходів. Це призвело до забруднення ґрунту залишками нафтопродуктів на площі понад 10 тис. кв. м. Експертиза встановила, що розмір заподіяних збитків склав понад 34 млн грн.

Діяльність товариства, яке фактично володіє частиною цього нафтопродуктопроводу, пов’язують із депутатом, підозрюваним у держзраді. 

Для відшкодування збитків обласна прокуратура заявила цивільний позов. За клопотанням прокурора в межах цієї суми на нерухоме майно товариства накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.