Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забруднення землі у Харкові відходами зі збитками 6,3 млн грн – судитимуть агронома товариства

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного агронома приватного акціонерного товариства за фактом забруднення земельних ділянок (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, головний агроном допустив складання відходів без відповідних дозволів на земельні ділянки комунальної власності у Харкові, які для цього не облаштовані. Ці дії спричинили перевищення гранично допустимих коефіцієнтів забруднюючих речовин на землях площею понад 0,5 га.

Внаслідок порушення головним агрономом вимог законодавства створено небезпеку для довкілля, а також завдано державі понад 6,3 млн грн збитків.

Прокуратура також направила до суду позов про відшкодування завданої шкоди.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.