Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель 11 та поранення 9 мирних мешканців внаслідок обстрілу Нікопольського району на Дніпропетровщині – розпочато провадження

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Нікопольської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, в ніч на 10 серпня 2022 року російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Марганець Нікопольського району. Десять людей загинули, сім постраждалих госпіталізовано до лікарні. Пошкоджено понад 20 багатоповерхівок, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівлю міськради, адмінприміщення, автомобілі містян.

Також окупанти обстріляли с. Вищетарасівку Мирівської тергромади. Внаслідок ворожого обстрілу загинула місцева мешканка, поранено двох цивільних. Пошкоджено понад 15 приватних будинків.

Інформація щодо постраждалих уточнюється. Будь-які військові об’єкти на цих територіях відсутні.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua