Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель цивільних та руйнування через обстріли військовими РФ - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області розпочато досудове розслідування у 5 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, протягом 9 – 12 березня 2022 року збройними силами РФ у порушення норм міжнародного гуманітарного права продовжено невибіркові обстріли цивільних об’єктів та мирних мешканців.

Внаслідок обстрілу цивільного транспортного засобу на автомобільній дорозі у с. Гусарівка Балаклейского району Харківської області 11 березня загинула родина з трьох осіб, у тому числі 3-річна дитина. 

В оточеному ворогом місті Маріуполі під час несення служби з 9 по 10 березня отримали поранення двоє працівників поліції. 

Також під вогонь окупантів потрапили населені пункти Волноваського та Покровського районів, місто Торецьк. 

У с. Петрівське Волноваського району загинуло двоє чоловіків, пошкоджено житловий будинок у с. Пречистівка. Пошкоджень зазнали 3 будинки у с. Нью-Йорк та 11 – в смт Південне міста Торецька.

В районі смт Верхньоторецьке зруйновано ЛЕП, внаслідок чого с. Новоселівка-3, с. Новобахмутівка, с. Троїцьке та смт Верхньоторецьке залишились без електропостачання. У с. Кам’янка пошкоджено 3 житлових будинки.

Досудове розслідування за вищевказаними фактами триває.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua