Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель дитини в ДТП на Вінниччині – судитимуть водія та головного інженера товариства

Ювенальні прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно місцевих жителів – працівників ТОВ, дії яких призвели до смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Водію товариства інкриміновано порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), головному інженеру – допуск до керування транспортними засобами особи, яка не мала на це права (ст. 287 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у червні 2023 близько 9:20 чоловік, рухаючись у Вінниці за кермом технічно справного автомобіля ЗІЛ, грубо порушив правила дорожнього руху. Він об’їхав попутне авто з правого боку, виїхав на тротуар та допустив наїзд на 16-річну дівчину, яка рухалася нерегульованим пішохідним переходом.

Внаслідок аварії дитина отримала несумісні із життям травми та загинула на місці.

При цьому головний інженер товариства дозволив виїхати у рейс підлеглому, який був позбавлений водійських прав через перебування за кермом у нетверезому стані.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.