Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель двох курсантів внаслідок вибуху на Харківщині – правоохоронці встановили працівника ДСНС, який привіз снаряд

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області працівнику ДСНС повідомлено про підозру за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, головний фахівець одного з відділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області привіз та передав артснаряд начальнику кафедри Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, який розташований у Харківському районі.

Начальник кафедри приніс цей снаряд до навчального корпусу та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти.

31 травня внаслідок вибуху артснаряду загинули двоє курсантів-рятувальників та ще один отримав поранення. Це сталось у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.