Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель двох осіб під час ворожого обстрілу Рубіжного – на Луганщині розпочато розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження щодо обстрілів збройними силами Російської Федерації одного з міст Луганської області за фактом порушення законів та звичаїв війни
(ч. 2 ст. 438 КК України).

Встановлено, що 6 березня 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації та учасники контрольованих РФ НЗФ обстріляли цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури м. Рубіжне на Луганщині. В результаті обстрілу загинули дві цивільні особи та пошкоджено декілька житлових будинків.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим відділу поліції № 1 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Прокурори Луганської обласної прокуратури вживають всі можливі заходи для документування воєнних злочинів збройних сил Російської Федерації.