Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель і поранення цивільних внаслідок обстрілів Донеччини – розпочато 13 кримінальних проваджень

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 13 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 24-25 квітня 2022 року агресор вкотре вдарив по території області. Під обстріли ворожих снарядів потрапили міста і селища Краматорського, Волноваського та Бахмутського районів Донеччини.

25 квітня 2022 року під час обстрілу ворожою армією житлових будинків у м. Лиман Краматорського району отримали тяжкі травми 9-річна дівчинка та 13-річний хлопчик. Для надання кваліфікованої медичної допомоги дітей намагалися перевезти на автомобілях швидкої та санавіацією до лікарень, але врятувати їх не вдалося. 

Також внаслідок артилерійського обстрілу ворожою армією рф міст Лиман та Мар’їнка двоє місцевих мешканців загинули, а ще один отримав осколкові поранення.

Окрім цього, від мінно-вибухових травм та осколкових поранень постраждали 7 мешканців м. Мар’їнка, с. Шандриголове та с. Середнє Краматорського району, а також м. Вугледар Волноваського району.

В результаті здійснених окупантами атак у м. Лиман та смт. Нью-Йорк м. Торецька пошкоджені приватні домоволодіння, а у м. Авдіївка – тепловози «Авдіївського коксохімічного заводу», а також майно ПрАТ «Авдіївський завод металевих конструкцій» та місцевої «Автобази зв’язку».

Досудові розслідування тривають.