Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загибель мирних жителів та руйнування об’єктів інфраструктури на Донеччині - розпочато 8 кримінальних проваджень

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Під час чергових масованих обстрілів міста Маріуполя 12 – 13 березня 2022 року, загинуло 8 мирних мешканців, серед яких 2 дітей. Також 3 особи, зокрема 2 неповнолітні та співробітниця поліції, зазнали поранень. Пошкоджено житлові будівлі на проспекті Будівельників, на території житлових мікрорайонів № 17 та № 23. Дані щодо потерпілих, пошкодженого та зруйнованого майна встановлюються.

13 березня 2022 року на ділянці автошляху між населеними пунктами Новодружківка та Рубіжне Луганської області ворожі війська обстріляли цивільне авто, в якому від війни тікали мати з неповнолітньою дитиною. Обох з множинними осколковими пораненнями доставлено до лікарні м. Бахмута Донецької області.

Під вогнем окупантів протягом дня також перебували міста Авдіївка, Мар’їнка, Слов’янськ.
Внаслідок авіаудару пошкоджено телевізійну вишку на горі Карачун та автомобільний міст через р. Сіверський Донець автошляху сполученням Лиман – Добропілля.

П'ять снарядів РСЗВ «Град» влучили на територію «Авдіївського коксохімічного заводу». Інформація про наявність постраждалих перевіряється. Руйнувань зазнали декілька виробничих цехів та трубопровід. Подачу опалення на місто Авдіївку припинено.

Досудове розслідування за вищевказаними фактами триває.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua