Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загиблі і поранені цивільні, а також пошкодження аміакопроводу внаслідок обстрілів Донеччини - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 29-30 травня 2022 року збройні сили РФ обстрілювали міста та селища Волноваського, Бахмутського і Краматорського районів Донецької області.

Під час артилерійських обстрілів смт Нью-Йорк та м. Торецька один чоловік загинув, ще троє отримали поранення. Пошкоджено автомобілі і понад 10 приватних будинків. А у с. Закітне Краматорського району під час мінометного обстрілу поранено місцевого мешканця.

Також ворожі снаряди пошкодили будинки та магазини у с. Озарянівка м. Торецька, с. Старомайорське Волноваського району та смт Ярова Краматорського району.

Поблизу с. Травневе Бахмутського району внаслідок бойових дій порушена герметичність гілки аміакопроводу “Тольятті — Одеса”, яка не експлуатується з 2014 року. В результаті відбувся витік аміаку.

Окрім цього, загарбники продовжують руйнувати інфраструктуру тимчасово окупованого м. Лиману та його околиць. Пошкоджено житлові будинки, приміщення двох бібліотек та адміністративні будівлі. 

Досудові розслідування тривають.