Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закликав до змін меж території та державного кордону України – екснардепа засуджено до 12 років тюрми

За результатами підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора Шевченківський районний суд м. Києва визнав винним та засудив колишнього народного депутата України і кандидата у Президенти за публічні заклики до змін меж території та державного кордону України, а також до насильницької зміни конституційного ладу, особою, яка є представником влади з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 109 КК України). 

Суд призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі. Також колишнього народного депутата України позбавлено першого рангу державного службовця та права обіймати виборні посади, посади в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Прокурори у суді довели, що з квітня по травень 2014 року під час публічних заходів у містах Києві, Донецьку, Дніпропетровську та інших місцях, а також інтерв’ю для різних засобів масової інформації колишній народний депутат України висловлював заклики до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, а також до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

Також за клопотанням прокурора суд звернувся до Президента України із поданням про позбавлення екснардепа державної нагороди – ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченого.