Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупівля форменого одягу невідповідної якості зі збитками в 5,1 млн грн – повідомлено про підозру начальнику відділу Сумської міськради

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури начальнику одного з відділів Сумської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року виконавчий комітет Сумської міської ради уклав договори з підприємцями щодо поставки форменого одягу для добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади.

Будучи матеріально-відповідальною особою, начальник відділу не забезпечив включення до договорів вимог щодо відповідності товару технічним умовам. Також під час отримання одягу він не перевірив його якість. При цьому підприємцям було перераховано понад 5 млн грн.

Відповідно до висновку експертів, поставлений підприємцями одяг не відповідає вимогам державних стандартів, що діють в Україні, та характеристикам, зазначеним у специфікації, тому не може використовуватись за своїм цільовим призначенням.

Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків начальник відділу не забезпечив якісний підхід до формулювання вимог предмета закупівлі. Його діями Сумській міській раді спричинено збитки на понад 5 млн грн.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. 

Також у рамках кримінального провадження перевіряється законність інших закупок.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 4 (м. Суми) Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.