Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупівля генераторів для освітніх закладів за завищеними цінами – на Кіровоградщині судитимуть керівника відділу освіти

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу освіти Знам’янської міської ради за фактами зловживання службовим становищем та використання завідомо підробленого документа (ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовиця відділу освіти з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи забезпечила проведення процедури закупівлі генераторів для потреб освітніх закладів за суттєво завищеними цінами.

У листопаді 2022 року для шкіл та дитячих садочків Знам’янщини закупили 14 бензогенераторів.

Постачальником товару стало товариство, яке не спеціалізувалося на торгівлі генераторами. Відповідно їх придбання не відповідало умовам договору закупівлі, зокрема щодо ціни, технічних й якісних характеристик та гарантій експлуатації.

У результаті протиправних дій товариству з місцевого бюджету було безпідставно перераховано 822 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Кропивницького районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.