Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупівля кисневих концентраторів з мільйонними збитками – у Сумах судитимуть двох колишніх посадовців ОДА

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації та його заступниці за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України). Колишнього начальника управління судитимуть ще й за службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що начальник Управління охорони здоров'я, вступивши у злочинну змову зі своєю заступницею, яка також виконувала повноваження голови тендерного комітету, організували закупівлю медичних товарів за завищеною вартістю. 

Використовуючи спрощену процедуру закупівлі, обвинувачені, попри наявність вигідніших та очевидно виграшних пропозицій, уклали договір на поставку медичного обладнання з товариством з обмеженою відповідальністю, яке запропонувало одну з найвищих цін за обладнання.

Для медичних закладів було придбано кисневі концентратори на 18,9 млн грн. Згідно з офіційною документацією усього їх було закуплено 513 шт, вартість одного становила 37 тис грн. Однак відповідно до висновку експерта ринкова вартість ідентичного виробу станом на дату укладання договору поставки складала 28 тис грн. Різниця на закупівлі медичного обладнання складає понад 4,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.