Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупівля кисневих концентраторів зі збитками у 4,3 млн грн – у Сумах повідомлено про підозру двом посадовцям

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Суми колишньому начальнику Управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації та його заступниці повідомлено про підозру у зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, начальник Управління охорони здоров'я, вступивши у злочинну змову зі своєю заступницею, яка також виконувала повноваження голови тендерного комітету, організували закупівлю медичних товарів за завищеною вартістю.

Використовуючи спрощену процедуру закупівлі, підозрювані, попри наявність вигідніших та очевидно виграшних пропозицій, уклали договір на поставку медичного обладнання з товариством з обмеженою відповідальністю, яке запропонувало одну з найвищих цін за обладнання.

Таким чином для медичних закладів було придбано кисневі концентратори на 18 млн 981 тис грн. Згідно з офіційною документацією усього їх було закуплено 513 шт, вартість одного становила 37 тис грн.

Відповідно до висновку експерта ринкова вартість ідентичного виробу станом на дату укладання договору поставки складала 28 тис 680 грн. Тобто різниця на закупівлі медичного обладнання складає 4 млн 280 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.