Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Залучав військовослужбовців до будівництва свого будинку – командуючому Регіонального управління Сил ТРО повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону командуючому Регіонального управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, з травня по листопад 2023 року полковник, перевищуючи свої службові повноваження, замість бойових чергувань у службовий час, незаконно залучав трьох військовослужбовців батальйону забезпечення та охорони до проведення будівництва і ремонту приватного будинку в Одеській області. 

Таким чином він незаконно усунув їх від виконання бойових завдань та загалом від виконання обов’язків військової служби.

Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ 7 управління ДВКР СБУ та ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.