Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замах на умисне вбивство фінансового директора будівельної компанії на Дніпропетровщині – повідомлено про підозру групі осіб

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру за фактом незакінченого замаху на умисне вбивство, вчиненого на замовлення (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, п. 1, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, замах на вбивство фінансового директора будівельної компанії організував представник злочинного світу, який має вплив на криміногенну обстановку у м. Кривий Ріг. 

Для реалізації злочинного наміру він залучив двох чоловіків, які у квітні 2024 року вистежили потерпілого та розстріляли його автомобіль. 

Правоохоронці провели 34 санкціоновані обшуки на території Дніпропетровської області та міст Києва, Одеси і Ужгорода. Вилучено вогнепальну зброю, грошові кошти, мобільні телефони, банківські картки, набої, автомобілі. 

Наразі одного із підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Стосовно інших проводяться невідкладні слідчі дії з метою встановлення їх місцезнаходження. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області та Управління карного розшуку ГУНП області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.