Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замах на захоплення майна харківських агрофірм вартістю 20 млн грн – повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи за фактами вчинення замаху на грабіж та замаху на протиправне заволодіння майном підприємств з використанням підроблених документів (ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 186, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 206-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра налагодив протиправну діяльність, склав план та розподілив між учасниками групи ролі. Вони підшукували об’єкти злочинного посягання та робили фіктивні документи на майно.

У липні 2023 року підозрювані вчинили замах на майно одного з аграрних підприємств в Харківській області вартістю 1,46 млн грн. Через декілька днів вони прийшли до іншої агрофірми на території регіону. Намагались заволодіти майном компанії на суму понад 18 млн грн.

Всі злочинні дії було припинено працівниками правоохоронних органів.

Під час проведення обшуків у підозрюваних вилучено 130 тис доларів США.

Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

У рамках слідства перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки в Харківській області ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.