Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замінили на неякісні пошкоджені внаслідок обстрілу вікна в лікарні – очільника медзакладу на Рівненщині підозрюють у службовій недбалості

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури генеральному директору лікарні повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдала істотної шкоди та спричинила тяжкі наслідки громадським інтересам (ч. 1, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, восени 2022 року з бюджету Сарненської територіальної громади виділили кошти для ремонту медзакладу, який постраждав від ракетних обстрілів зс рф. Генеральний директор лікарні проявив службову недбалість та не призначив відповідальну особу, яка б проконтролювала належним чином виконання договорів. Це призвело до того, що в лікарні поставили вікна та комплектуючі до них неналежної якості і без необхідної технічної документації, яка б підтверджувала відповідність товару вимогам ДСТУ та ДБН.

Таким чином бюджету громади завдано майже 1,2 млн грн збитків. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід та відсторонено від займаної посади. Встановлюються інші особи, що можуть бути причетні до злочину. Також слідство надасть оцінку діям недобросовісних підприємців.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСР в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.