Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Замучили неповнолітню до смерті – 5 чоловіків засуджено до позбавлення волі

За принципової позиції ювенального прокурора Офісу Генерального прокурора раніше неодноразово судимого громадянина та його чотирьох спільників засуджено до 10, 8 та 3 років позбавлення волі. Вони відбуватимуть покарання за умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння і способом, що має характер особливого мучення, що спричинило смерть неповнолітньої потерпілої, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, та хуліганство (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 136, ч. 1 ст. 296 КК України).

Прокурором у суді доведено, що у жовтні 2017 року п’ять осіб, спричинивши тілесні ушкодження вітчиму, потрапили до будинку, де проживала неповнолітня дівчина. Вони силою змусили її піти з ними, а потім за 500 грн неіснуючого боргу протягом декількох годин з особливою жорстокістю мучили та спричиняли тілесні ушкодження. Після цього залишили її без свідомості помирати на сміттєзвалищі.

Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду відмовлено у задоволенні касаційних скарг сторони захисту про скасування вироку Малинського районного суду Житомирської області та ухвали Вінницького апеляційного суду.