Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечував збройну агресію рф та звинувачував у війні «сатанинську мафію» – судитимуть ТіkТоk блогера

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно киянина за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та закликів до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2, ч. 2, ч. 3 ст. 109 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну обвинувачений, використовуючи власну сторінку у соцмережі ТіkТоk, поширював для необмеженого кола користувачів відеозаписи із запереченням збройної агресії рф проти України.

У своїх відеоматеріалах він намагався зняти з рф відповідальність за повномасштабну війну в Україні та звинувачував у всьому «сатанинську мафію». При цьому, блогер закликав усіх глядачів контенту об’єднуватися та чинити активний супротив українським правоохоронцям.

Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання в опублікованих матеріалах мають пропагандистський характер та спрямовані на заклики до насильницької зміни конституційного ладу та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.