Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Запобігання протиправному втручанню правоохоронних органів у роботу бізнесу – об’єднуюча мета Офісу Генпрокурора та Ради бізнес-омбудсмена

Офіс Генерального прокурора та Рада бізнес-омбудсмена продовжують спільну роботу для захисту суб’єктів господарської й інвестиційної діяльності.

У рамках чергової зустрічі з представниками бізнес-асоціації Тетяною Микульською та Андрієм Боднарчуком розглянули низку окремих актуальних кейсів. Обговорили питання дотримання прав підприємців під час досудового розслідування у визначених кримінальних провадженнях, співмірності проведених слідчих та процесуальних дій і застосованих заходів забезпечення.

Взяли участь у заході начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк, керівники профільних департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням органів правопорядку (СБУ, ДБР, БЕБ, Національної поліції), прокурори у визначених провадженнях.

Прокурори детально розповіли про реагування на скарги Офісу бізнес-омбудсмена та особливості здійснення досудового розслідування у кожному провадженні, окреслили проблемні питання, з якими може стикатися бізнес під час слідства.

За результатами зустрічі домовилися продовжувати регулярну комунікацію для напрацювання системних рішень, спрямованих на захист прав інвесторів та досягнення позитивних зрушень на шляху до створення сприятливого інвестиційного клімату в державі.