Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Запрацював інтернет-портал «Віртуальний музей російської агресії» (ФОТО)

У Києві відбулася офіційна презентація інтернет-порталу «Віртуальний музей російської агресії». Його створено завдяки продуктивній колаборації Офісу Генерального прокурора, Українського інституту національної пам'яті, Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, прокуратури АР Крим та міста Севастополя, Міжнародного фонду «Відродження», а також Центру дослідження безпекового середовища «Прометей».

«Віртуальний музей російської агресії» – перший в Україні інтернет-портал, який створено, в тому числі, на підставі поданих і перевірених Офісом Генерального прокурора даних щодо об’єктивних обставин та перебігу подій, пов’язаних зі збройним конфліктом, а також серйозних порушень міжнародного гуманітарного права і грубих порушень прав людини під час окупації Російською Федерацією територій України – АР Крим та частини Донецької і Луганської областей. На сьогодні органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво розслідуванням понад 30 тисяч таких злочинів.

Право на правду – одна з ключових цілей перехідного правосуддя, що передбачає документування подій, дотичних до збройного конфлікту, встановлення історичної правди, максимально повне та правдиве інформування населення про хід та наслідки збройного конфлікту.