Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Заступниці голови днр», яка забезпечує діяльність підконтрольного росії «уряду», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2018 році мешканка Донецька пішла на співпрацю з представниками держави-агресора. Вона добровільно погодилася стати «заступницею голови днр». Після проведення рф псевдовиборів на тимчасово окупованій території восени 2023 року жінку перепризначили на цю посаду.

На підозрювану покладено відповідальність за функціонування та діяльність «уряду «днр». Зокрема, вона забезпечує формування політики та нормативно-правове регулювання у бюджетній, фінансовій, страховій і бухгалтерській сферах. 

Також псевдопосадовиця координує роботу окупаційних міністерств фінансів, доходів та зборів, казначейства, фонду державного майна й комітету із земельних ресурсів.

Наразі підозрювана продовжує свою протиправну діяльність на непідконтрольній Україні території.

Її оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.