Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступниці міністра так званого «Министерства здавоохранения днр» повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури жительці м. Моспине Донецької області заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

За даними слідства, підозрювана ще з 2015 року добровільно зайняла посаду у незаконному органі влади – так званому «Министерстве здравоохранения днр», створеному на тимчасово окупованій території Донецької області. 

З лютого 2022 року по даний час вона добровільно виконує обов’язки заступниці міністра так званого «Министерства здравоохранения ДНР», незаконно реалізуючи політику рф в галузі охорони здоров’я. 

З метою функціонування незаконного органу влади та реалізації завдань окупаційної адміністрації вона здійснює керівництво його діяльністю, визначає пріоритети роботи, затверджує положення про самостійні підрозділи, приймає рішення щодо розподілу коштів між ними, підписує відповідні накази і дає обов’язкові для виконання підлеглими працівниками доручення.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.