Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступник Генпрокурора Ігор Мустеца провів оперативну нараду з обласними прокуратурами

Під головуванням заступника Генерального прокурора Ігоря Мустеци за участі представників обласних прокуратур в Офісі Генпрокурора пройшла оперативна нарада. Обговорили проблемні питання діяльності органів прокуратури в умовах воєнного стану за І півріччя 2024 року.  

Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца наголосив, що органи прокуратури вживають організаційно-практичні заходи, спрямовані на забезпечення оперативного моніторингу та реагування на негативні зміни у структурі та динаміці злочинності у кожному регіоні і державі загалом, а також на проблеми у сфері реалізації кримінальної політики.

Одним із основних пріоритетів у діяльності правоохоронних органів визначено виявлення, припинення, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, у тому числі щодо привласнення і розтрати коштів, виділених на відновлення зруйнованої чи пошкодженої інфраструктури. Загалом досягнуто зростання на 14% кількості направлених до суду обвинувальних актів про правопорушення, вчинені у бюджетній системі.

Пріоритетом у діяльності органів прокуратури та інших органів правопорядку у 2024 році залишалася протидія кримінальним корупційним правопорушенням. На 18% зросла результативність розслідування проваджень у цій сфері, до суду скеровано більше 2 тис обвинувальних актів.

Досягнуто підвищення ефективності діяльності у сфері земельних правовідносин, кількість направлених до суду обвинувальних актів зросла майже на 14%.

Також відзначено, що необхідність забезпечення належного функціонування підрозділів сил оборони в умовах відсічі збройної агресії рф призводить до особливої уваги суспільства стану розслідування кримінальних правопорушень, спрямованих проти військовослужбовців та членів їх сімей.

Офіс Генерального прокурора продовжуватиме вживати організаційні та практичні заходи з метою підвищення ефективності роботи відомства.