Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступника командира роти окупаційних військ РФ засуджено до 10 років за ґратами

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури заступника командира роти так званого «2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР» засуджено до 10 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Прокурори у суді довели, що у липні 2021 року мешканець міста Амвросіївка Донецької області уклав контракт на «службу» у так званому «2-му АК народної міліції ЛНР». До лав незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ він вступив відразу після закінчення військового вишу в окупованому Донецьку.

Засуджений організовував роботу з підготовки підрозділу для збройного опору силам ООС: несення служби у добових нарядах та виїзд на лінію бойового зіткнення з українською армією, транспортування військової техніки до місця дислокації роти.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заступник командира роти окупаційної армії держави-агресора воював на Луганщині.

У липні 2022 року засуджений отримав поранення під час боїв на Донеччині, військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.