Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступнику командира одного з підрозділів НЗФ «ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури мешканцю Луганщини повідомлено про підозру за фактом участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, протягом травня-серпня 2014 року чоловік служив у «Козацькій національній гвардії всевеликого війська донського ім. М. І. Платова». Учасник НЗФ став заступником командира з технічного забезпечення. Його «підрозділ» брав активну участь у збройному супротиві силам та засобам АТО/ООС. Після втечі з лав бойовиків громадянин тривалий час переховувався від правосуддя.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Щастинського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури