Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заступнику міністра оборони рф та ексгубернатору Тульської області – помічнику президента рф повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у веденні агресивної війни одному із заступників міністра оборони рф та колишньому губернатору Тульської області, який є помічником президента рф (ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, підозрювані були залучені іншими співучасниками злочину з числа вищого військово-політичного керівництва рф до ведення агресивної війни проти України.

Заступнику міністра оборони підпорядковано головне управління бойової підготовки збройних сил рф.

Він керував особовим складом за визначеними напрямками в рамках підготовки до повномасштабного вторгнення на територію України. Контролював стан бойової підготовки підрозділів, розвиток матеріально-технічної бази навчальних центрів з урахуванням необхідності проведення бойової підготовки великої кількості військовослужбовців сучасним методам проведення бойових дій для ведення агресивної війни проти України.

Інший підозрюваний - помічник президента рф, перебуваючи на посаді губернатора Тульської області, з початку повномасштабного вторгнення в Україну по травень 2024 року своїми активними діями та рішеннями сприяв вищому військово-політичному керівництву та окремим військовим підрозділам рф у веденні агресивної війни проти України.

Він усував перешкоди у проведенні часткової мобілізації на території Тульської області та залученні осіб на військову службу за контрактом до підрозділів зс рф. Встановлював виплати, соціальні пільги та гарантії таким категоріям осіб та членам їх сімей у 2022-2024 роках за рахунок бюджету Тульської області рф.

Ексгубернатор забезпечував надання підрозділам зс рф, у складі яких проходять військову службу мобілізовані жителі Тульської області, броньованих автомобілів, квадроциклів, автомобілів підвищеної прохідності, безпілотних літальних апаратів різних модифікацій, у тому числі FPV-дронів, засобів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, засобів зв’язку, тепловізорів, прицілів, військових шоломів, бронежилетів, спальних мішків, дощовиків, тактичних рюкзаків, військового та іншого одягу, індивідуальних та групових аптечок, генераторів, будівельних матеріалів та іншого майна військового призначення.

Наприкінці 2022 року у Тульській області за його ініціативи створено Центр безпілотних систем, в якому на постійній основі проходять підготовку оператори підрозділів міноборони рф та інших силових структур, які беруть участь в агресивній війні проти України.

Досудове розслідування здійснюється СБУ.