Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Засуджено громадянина рф, який катував активістів «Автомайдану» в окупованому Криму

За публічного обвинувачення прокуратури автономії громадянина рф визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 110 КК України). 

Його заочно засуджено до 12 років позбавлення волі.

У суді доведено, що засуджений причетний до катування українців у Криму. Він був активним учасником подій окупації півострова, а пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування рф, яке діяло на Донеччині. Мав позивний «Бес».

У березні 2014 року у місті Сімферополі під керівництвом засудженого його спільники викрали чотирьох активістів, учасників «Автомайдану» та ув’язнили їх у військкоматі.

Усіх потерпілих утримували у непристосованих приміщеннях, із зав’язаними очима, без належного харчування та зв’язку з близькими. До деяких з них засуджений особисто застосовував погрози, тортури, насильство та наносив тілесні ушкодження.

Незаконне затримання громадян відбулося через їх проукраїнську позицію, спротив окупації півострова та перешкоджання у проведенні незаконного референдуму.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.