Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Засуджено ворожого інформатора, який передавав фсб рф дані про базування Сил оборони України на Харківщині та Миколаївщині для прицільних повітряних атак

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним в поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). 

Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. 

Прокурори довели, що колишній строковик однієї з українських військових частин напередодні звільнення в запас добровільно пішов на співпрацю з представником фсб рф. 

Через месенджер він передавав російському куратору локації Сил оборони та військової техніки у м. Лозова Харківської області, м. Миколаїв та Миколаївській області. Ці дані були необхідні ворогу для нанесення прицільних повітряних ударів по українських захисниках.

Правоохоронці затримали чоловіка поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку. 

Саме таким «шляхом» він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Якщо б план спрацював, агент мав би потрапити до «філії» фсб рф на тимчасово окупованій частині Луганської області.

На суд чоловік очікував, перебуваючи під вартою. Під час судового розгляду він повністю визнав свою вину.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — військова контррозвідка СБУ.