Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Засуджували громадян України до ув’язнення за вигадані злочини – повідомлено про підозру трьом «суддям верховного суду днр» та двом «слідчим генпрокуратури днр»

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру трьом «суддям верховного суду днр» та двом «слідчим генеральної прокуратури днр».

Їм інкриміновано державну зраду та участь у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, судді окремих районних судів Донецької області зрадили присязі та з власної ініціативи перейшли на бік ворога.

Вони надають допомогу рф та «днр» у проведенні підривної діяльності проти України.

Через дії підозрюваних з моменту повномасштабного вторгнення рф на територію України під вартою опинились не тільки військовослужбовці, а й цивільні громадяни. Їх незаконно й необґрунтовано засуджували до ув’язнення в російських колоніях за нібито шпигунство та перешкоджання цілям так званої сво рф. Там з людей знущалися, змушували голодувати, застосовували тортури. При цьому, повністю ігнорувалися принципи людяності, презумпція невинуватості, право на захист та норми міжнародного гуманітарного права.

Наприклад, водія місцевого ДСНС засудили до 11 років за нібито шпіонаж, а пенсіонер-охоронець отримав 12 років тюрми за держзраду «днр».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Управління оперативного забезпечення розслідування військових кримінальних правопорушень Головного оперативного управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.