Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано чоловіка, який допомагав рф підірвати позиції Сил оборони на Харківщині

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Вільхуватка Купʼянського району допомагав ворогу підірвати оборону регіону. Його донька виїхала до рф ще на початку повномасштабного вторгнення та мала звʼязки з російськими спецслужбами.

Чоловік приховано об’їжджав населені пункти Купʼянщини та фіксував координати розташування українських військ.

У подальшому він узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях своїй доньці, яка, в свою чергу, передавала дані вже російській розвідці.

Одержані розвіддані ворог планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів. У спілкуванні підозрюваний намагався дотримуватись всіх методів конспірації.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у с. Вільхуватка.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.