Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано чоловіка, який намагався дати прикордоннику хабар у 2500 доларів США за незаконний перетин кордону

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, маючи обмеження щодо законного виїзду з України у зв’язку з введенням воєнного стану, звернувся до інспектора прикордонної служби ДПСУ з пропозицією надати йому неправомірну вигоду в сумі 2500 доларів США. Кошти призначались за сприяння йому та невстановленим наразі особам у здійсненні безперешкодного пропуску через державний кордон України до Республіки Молдова поза межами пункту пропуску.

Військовослужбовець негайно повідомив правоохоронні органи та діяв під їх контролем.

Після передачі грошей правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ ВВБ по 25 прикордонному загону ГВВБ «Південь» ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.