Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано інформатора окупантів, який зливав дані про обороноздатність Одещини

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури жителю Одеси повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через соцмережу передавав проросійському блогеру і пропагандисту інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ на території Одеси.

Окрім текстових повідомлень чоловік надсилав фото укріплених позицій Сил оборони для їх подальшого ураження збройними силами держави-агресора.

Під час обшуку за місцем мешкання інформатора вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників КІБ УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.