Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано інформатора, який передавав ворогові геолокації швартування кораблів в Одесі

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Херсонщини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 22-річний чоловік протягом вересня – жовтня 2024 року збирав та передавав представнику збройних сил рф інформацію розвідувального характеру з метою її використання ворогом для підривної діяльності проти України.

Посередником у передачі розвідданих був учасник незаконного збройного формування так званої «днр», яке входить до складу зс рф.

Попередньо встановлено, що підозрюваний передав куратору через месенджер близько трьох десятків повідомлень щодо розміщення військових об’єктів ЗСУ у різних містах України, телефонні контакти командирів підрозділів українських Сил оборони, адреси розташування ТЦК та телевеж, а також геолокації швартування цивільних кораблів у порту Одеси. 

Надалі частина «зданих» об’єктів зазнали ракетних обстрілів з боку країни-агресора. 

За виконання ворожих завдань підозрюваний отримав на банківську картку грошовий переказ від представника рф.

Військова служба правопорядку спільно з СБУ затримали чоловіка в Одесі та доправили до Вінниці. 

За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.