Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано подружжя, яке зливало ворогу дані про розміщення військових на Сумщині та Харківщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). ЇЇ чоловіку інкриміновано поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, на початку 2024 року підозрювана погодилась на співпрацю з представником держави-агресора. За завданням куратора вона збирала актуальну інформацію про переміщення та місця базування особового складу і техніки Збройних Сил України у Сумській та Харківській областях.

У повідомленнях, які вона надсилала представнику рф, детально описувала місцевість, зазначаючи геолокацію та кількість військовослужбовців. Після обстрілів Харківщини вона підтверджувала ураження цілей.

Більшість інформації, яку жінка відправляла ворогу, вона дізнавалась від свого чоловіка. Він систематично об’їжджав необхідну місцевість та інформував дружину про позиції захисників.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.