Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано посадовців РТЦК та СП і ЦНАПу на Херсонщині, які за хабарі допомагали військовозобов’язаним уникати мобілізації

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону трьом посадовим особам одного із районних ТЦК та СП у Херсонській області та співробітнику ЦНАПу повідомлено про підозру за фактом неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, що з травня 2024 року двоє начальників відділів, оператор відділення обліку та бронювання солдатів РЦТК та СП у Херсонській області та співробітник ЦНАПу за грошові кошти допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації. 

За 7000 доларів США з кожного бажаючого вони вносили недостовірні відомості до військово-облікових документів і Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів з подальшим виключенням з військового обліку.

Правоохоронці задокументували факт передавання одним із фігурантів тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, в якому вже були внесенні відмітки про визнання особи непридатною до військової служби з виключенням з військового обліку.

Правоохоронці затримали підозрюваних в порядку ст. 208 КПК України після одержання обумовленої суми за зняття чергового військовозобов’язаного з обліку. 

Під час проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили у затриманих грошові кошти, зброю, боєприпаси, походження яких встановлюється. 

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ ГВЗНД УСБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.