Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано харків’янина, який передавав ворожим спецслужбам дані про місця дислокації українських захисників

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець Харкова був завербований російськими спецслужбами через месенджер. Його завдання полягало у передачі відомостей про місця дислокації особового складу та військової техніки Сил оборони у місті.

Чоловік вишукував та приховано фільмував місця зосередження українських захисників і передавав зібрані дані у вигляді текстових повідомлень та відеофайлів своєму куратору — співробітнику фсб рф.

Також на виконання завдання ворожої спецслужби харків’янин фіксував наслідки ударів по обласному центру.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час виконання ним чергового завдання. Під час обшуку виявлено та вилучено мобільний телефон з доказами протиправної діяльності чоловіка.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.