Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано жителя Одещини, який за завданням фсб рф збирав дані про військові частини

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, житель Одещини добровільно погодився здійснювати розвідувально-підривну діяльність в інтересах спецслужб рф. Він власноруч написав та надіслав куратору заяву про вступ до лав фсб.

Діючи на замовлення ворога, підозрюваний збирав інформацію про місця розташування пунктів дислокації окремих підрозділів військових частин ЗСУ та військових навчальних закладів в Одесі. 

Зібрану інформацію, а також фото, відео та координати розташування об’єктів чоловік передавав російському куратору за допомогою одного з месенджерів.

За свою «роботу» він отримував грошову винагороду.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час виконання чергового завдання ворога. У нього вилучили мобільні телефони із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.