Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки Офісу Генпрокурора забезпечено відшкодування понад мільярда гривень збитків через несплату податків

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора забезпечено відшкодування несплачених податків, пені та штрафних санкцій на загальну суму 1,1 млрд грн у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службова особа суб'єкта підприємницької діяльності, який функціонує на ринку постачання та збуту газу, впродовж 2015-2018 років шляхом неправомірного відображення у податковому та бухгалтерському обліках фінансово-господарських операцій, ухилилася від сплати податків на 672 млн грн.

Під час проведення досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, службовій особі підприємства повідомлено про підозру та направлено до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням завданих збитків на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.