Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокуратурі Буковини збережено іхтіологічний заказник «Неполоківецький»

Чернівецька окружна прокуратура у судовому порядку зобов’язала Неполоковецьку сільську раду винести межі іхтіологічного заказника та закріпити їх на місцевості.

Заказник «Неполоківецький» створений у 2002 році поблизу смт Неполоківці в районі впадіння річок Прут і Черемош. У 2007 році Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Чернівецькій області закріпило заказник площею майже 27 га за Неполоковецькою сільською радою та зобов’язало орган місцевого самоврядування забезпечити режим охорони та збереження території вказаного природно-заповідного фонду. Однак упродовж 15 років сільська рада межі заказника не закріпила, а земельну ділянку до Державного земельного кадастру не внесена.

Зважаючи на те, що іхтіологічний заказник межує з територією Івано-Франківської області, закріплення його меж є першою необхідністю. Щоб унеможливити відчуження та самовільне зайняття цих земель, прокуратура звернулась до суду. Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.