Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокуратурі державі повернуто земельні ділянки на Харківщині вартістю понад 260 млн грн (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області забезпечено реальне виконання рішення Господарського суду Харківської області про повернення у відання держави земельної ділянки водного фонду вартістю понад 260 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2003 році розпорядженням Великобурлуцької районної державної адміністрації підприємству для рибогосподарських потреб надано в оренду земельні ділянки з водним об’єктом, розташовані поблизу села Новоселівка. Строк договору оренди складав 10 років. У 2015 році райдержадміністрацією прийнято розпорядження щодо поновлення договору оренди на 20 років, на підставі чого укладено додаткову угоду. Проте розпорядження було прийнято з перевищенням повноважень, оскільки відповідно до додаткової угоди, фактично змінено цільове призначення земельної ділянки площею 10 га із категорії земель лісового фонду на землі водного фонду, вилучено її у постійного лісокористувача та передано в оренду підприємству.

Оскільки поновлення договору оренди відбулось всупереч нормам законодавства, прокуратурою було направлено відповідний позов до суду.