Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокуратурі Нобельському національному природному парку на Рівненщині повернуть 170 га земель

Судом задоволено позов Спеціалізованої екологічної прокуратури Рівненської обласної прокуратури та зобов’язав Зарічненську селищну раду усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою загальною площею 170,8 га та повернути її в державну власність. 

Йдеться про землю, розташовану в межах Нобельського національного природного парку, вартість якої складає 3,8 млрд грн.

Прокурори довели, що на території національного природного парку «Нобельський», який створений для збереження унікального природного комплексу Волинського Полісся, розташована земельна ділянка, яка всупереч вимогам законодавства передана у комунальну власність на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області.

Ця ділянка відноситься до земель природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та має особливий режим охорони. Територію національного природного парку прикрашає 12 озер та 5 річок, там збереглись природні екосистеми, які не зазнали відчутного втручання людини. 

Тож, аби вберегти землю і парк від протиправного господарювання, прокуратура подала позов з вимогою повернути державі цю ділянку.