Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокурорам на Львівщині до бюджету відшкодовано 5,5 млн грн податків

Прокурори Львівської обласної прокуратури забезпечили надходження до бюджету 5,5 млн грн несплаченого податку.

Слідством встановлено, що керівник підприємства, одним з основних видів діяльності якого є гуртова та роздрібна торгівля м’ясопродукцією, без належного документального підтвердження відобразив в податковому обліку товариства операції з придбання товару у інших підприємств на загальну суму 33 млн грн.

Внаслідок таких дій суб’єкт господарювання безпідставно сформував податковий кредит з податку на додану вартість в розмірі 5,5 млн грн.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні керівником підприємства завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Відтак, прокурорами скеровано клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось детективами територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком