Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки ювенальним прокурорам діти-вихованці спецзакладів, які досягли 14-річного віку, отримали паспорти громадянина України

Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора домоглися отримання паспортів громадянина України дітьми-вихованцями спеціальних навчально-виховних закладів, які досягли 14-річного віку.

У ході перевірок встановлено, що вихованці Макіївського профучилища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка на Кіровоградщині, де також перебувають евакуйовані діти Комишуваської школи соціальної реабілітації, впродовж тривалого часу після досягнення 14 років не мали паспортів громадянина України. Діти не мали можливості самостійно звернутися для отримання документів до територіального підрозділу Державної міграційної служби України.

Через це вони не могли отримати документи про освіту, а також скористатися соціальними правами як внутрішньо переміщені особи тощо.

Тому Офіс Генпрокурора вніс вказівку до Державної міграційної служби України відповідно до Закону України «Про прокуратуру», на виконання якої дітям вже оформлено і видано паспорти громадянина України.