Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки ювенальним прокурорам Офісу Генпрокурора закладу освіти повернуто земельну ділянку вартістю 3,9 млн грн

Господарським судом Кіровоградської області задоволено два позови Офісу Генерального прокурора про визнання недійсними наказу Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та рішення Новостародубської сільської ради і повернення державі земельної ділянки площею понад 8,6 га вартістю 3,9 млн грн.

Встановлено, що Новостародубська сільська рада Петрівського району Кіровоградської області, всупереч вимогам законодавства, незаконно оформила право комунальної власності на державну земельну ділянку, яка перебувала у постійному користуванні Балахівської школи соціальної реабілітації Міністерства освіти і науки України.

Окрім того, Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області без будь-яких правових підстав припинило право користування на цю землю, чим створило передумови для зловживань щодо розпорядження нею та ризики для нормального функціонування закладу освіти.

Також за клопотанням Офісу Генерального прокурора до постановлення рішень судом вжито заходи забезпечення позову шляхом заборони вчиняти будь-які дії щодо розпорядження державною землею, чим попереджено її незаконне відчуження на користь третіх осіб.