Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завищення обсягів робіт на понад 1,7 млн грн – судитимуть головного інженера капітального будівництва регіонального управління ДПСУ

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно головного інженера капітального будівництва Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у жовтні 2019 року, військовослужбовець, здійснюючи технічний нагляд за реконструкцією будівлі гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок в селищі Музиківка на Херсонщині, не перевірив відповідність актів приймання виконаних будівельних робіт та не звірив їх з фактично виконаними роботами згідно договору. Інженер особисто затвердив офіційні документи, в яких обсяги виконаних робіт були значно завищені.

Внаслідок цього на розрахунковий рахунок приватного підприємства-генпідрядника незаконно перераховано понад 1,7 млн грн. У ході досудового розслідування ці кошти повністю повернуто до державного бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Південного регіону