Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завищили на 24 млн грн витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту – судитимуть виконувача обов’язків директора КП

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством та генпідрядником укладено договір на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро.

Надалі, у червні 2023 року між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядником та підрядною організацією підписані акти приймання виконаних будівельних робіт в частині витрат на експлуатацію машин, дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки за завищеними цінами.

Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду вказаної техніки становить понад 24 млн гривень.

Прокурором в інтересах територіальної громади заявлено позов щодо відшкодування спричиненої шкоди.

Слідство відносно генпідрядника та підрядних організацій триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві та УСР в м. Києві ДСР НП України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.